woensdag 22 januari 2025

Perzik triffle

 Perzik triffle

Nodig:
1 grote cake
2 potjes slagroom
1 potje mascarpone
1 pakje saroma vanille pudding
Melk
2 blikken perziken
Vanille peul of aroma
Sinaasappellikeur cointreau
Amandelschaafsel of cantucini koekjes
Klop 1 potje slagroom met wat suiker op. Voeg daarna de mascarpone en de inhoud van de vanille peul toe (Peul in de lengte opensnijden en het merg eruit schrapen in de slagroom doen. Klopt dit samen tot een luchtig geheel.
Saroma vanille pudding volgens pakje bereiden. Echter vervang een deel van de melk door de slagroom.
Perziken in dunne partjes snijden.
Cake in plakken van 1cm snijden.
Pak een schaal naar keuze.
Nu gaan we laagjes maken.
Bedek de bodem met cake (plakken en knippen 😉 )
Smeer die rijkelijk in met sinaasappellikeur.
Dan laagje saroma/ slagroom.
Dan laagje perzikpartjes
Daarna laagje slagroom/mascarpone.
En dan weer cake met likeur
Etc.etc.etc.
Net zoveel lagen als je wilt. Ik eindig altijd met slagroom/mascarpone maar dat is wat je wilt.
Dan alles in de koelkast goed laten koelen.
Net voor serveren dan het amandelschaafsel erop verdelen.
Ook lekker i.p.v. amandelschaafsel cantuccini koekjes in stukje hakken en die erop verdelen net voor serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten