PITTIGE OVENSCHOTEL MET WITLOF, GEHAKT, ZOETE AARDAPPEL EN KERRIE
Deze heerlijke ovenschotel wordt een blijvertje let maar op 🙂
Perfecte combi van bittertje, zoet, pittig én gezond 😊
(Gehakt kun je uiteraard ook gewoon weglaten)
Ingrediënten voor 4 personen:
600 gram zoete aardappelen
400 gram rundergehakt
1 of twee uien gesnipperd
6 stronkjes witlof
250 ml kerriesaus( uit zakje of zelf gemaakt)
100 gram geraspte kaas
Klontje roomboter of kokosolie
Peter en zout
Verwarm de oven voor op 180º C.
Aardappelen schillen in stukken snijden en minuutje of 20 koken in ruim kokend water met zout.
Bak ondertussen het gehakt rul.
Fruit de gesnipperde ui even mee.
Breng daarna op smaak met peper en zout.
Snij de witlof in reepjes en roer ze door het gehaktmengsel.
Giet de kerriesaus bij het gehakt-witlofmengsel.
Roer het geheel even goed door.
De gare aardappelen afgieten en met een aardappelstamper fijnstampen en er de boter of kokosolie en een snuf nootmuskaat doorheen roeren.
Doe het gehakt-witlof-kerriemengsel in de ingevette ovenschaal.
Vervolgens weer een laag puree.
Als laatste doe je er de geraspte kaas over.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor ca. 20–25 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.
 Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten