JAMIE'S VISTAART




eenvoudig te maken en zoooo lekker!


Ingrediënten (2 pers)
2 grote aardappels, 2 scharreleieren, 2 grote handenvol verse spinazie, 1 ui, 1 wortel,olijfolie extra vierge, ong. 3 dl slagroom, 2 flinke handenvol geraspte Goudse of Parmezaanse kaas, sap van 1 citroen, 1 volle thl.(Engelse) mosterdpoeder (ik nam 1 eetl.mosterd uit pot) 1 grote handvol peterselie, 400 kabeljauwfilet,nootmuskaat(desgewenst)
zout en peper uit de molen


Voorbereiding
Aardappels schillen en in blokken snijden, spinazie wassen, wortel halveren en fijnhakken, ui fijnhakken, peterselie hakken

Oven voorverwarmen op 230 graden.
Bereidingswijze
Aardappels in zout water koken.  Leg voorzichtig de eieren erbij en laat ze 8 minuten mee koken. Was de spinazie en  stoom die in een vergiet boven in de pan met de aardappels. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Bak de ui en de wortel ongeveer in 5 minuten in wat olijfolie op laag vuur. Voeg de slagroom toe en laat het aan de kook komen. Neem de pan van het vuur en roer er de kaas en citroensap, mosterd(poeder)en peterselie door. Op smaak brengen met zout en peper. Doe de spinazie, de vis, en de eieren in een ovenschaal en roer alles door elkaar. Giet er de romige saus over. Prak de aardappelen met olijfolie, zout en peper en een vleugje nootmuskaat. Verdeel de aardappelpuree over de vis. Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven of tot de laag aardappel mooi goudbruin is geworden. (je kunt eventueel op de puree wat klontjes boter doen en nog wat geraspte kaas)

Ik bak de vis even in de pan aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten