OVENSCHOTEL MET WITTE ASPERGES EN BEENHAM ÓF ZALM




Ingrediënten 4 personen:
16 witte asperges, geschild.
400 gram ,voorgekookte, aardappelschijfjes (kun je weglaten)
100 ml room of kookroom
150 gram geraspte kaas
150 gram plakjes ham naar keuze of zalm
1 flinke teen knoflook
4 eieren
Beetje peterselie
Een snufje nootmuskaat
Peper en zout

Bereiding;
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Doe de asperges in de pan en kook ze een minuut of vijf en laat ze uitlekken.
Pers het teentje knoflook.
Doe de room, eieren, knoflook, een snufje nootmuskaat, de helft van de geraspte kaas en een beetje peper en zout in een kom.
Goed mengen.
Bedek de bodem van de ovenschaal met aardappelschijfjes.
Daarop de plakjes beenham ( of zalm )
Vervolgens de asperges.
Het roommengsel er overheen gieten.
Strooi de rest van de geraspte kaas over de asperges en schuif de ovenschaal in de oven.
Bak de ovenschotel met witte asperges en beenham in 40 minuten gaar.
Hak de peterselie fijn.
Strooi de peterselie over de ovenschotel.


Bron 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten