PASTEITJE MET KIPRAGOUT (oudjaarsdag)


Het mag wel een traditie heten, het pasteitje op oudjaarsdag.
Ons mam maakte het altijd op kerstavond van rundertong. Zo lekker.
Omdat daar niet iedereen van houdt, maak ik het oudjaarsdag van kipfilet.
Meestal maak ik het de 30ste, hoef ik het op de 31ste maar langzaam op te warmen. Pasteitje in de oven en klaar. Snel, simpel en lekker.


Ingrediënten
200 gr roomboter
175 gr bloem
1 ui ( fijngesnipperd)
1 pond kipfilet
2 kippenbouillon blokken
1 1/2 water
1 bakje champignons
theelepeltje kerrie

Bereidingswijze

De kipfilet in 1 1/2 liter water met bouillonblokken zachtjes gaar koken (ongeveer 15 minuten). In de bouillon af laten koelen, daarna de kip in kleine stukjes verdelen. 
De boter in de pan smelten, niet bruin laten worden en verdeel de bloem daarover. Scheutje bouillon toevoegen en snel doorroeren. iedere keer een scheutje toevoegen en blijven roeren, net zo lang tot de saus op de gewenste dikte is. Champignonplakjes, kerrie en uisnippers toevoegen en even laten doorkoken. Kip toevoegen, even doorroeren en klaar is Klara.

Pasteitjes in de oven verwarmen en vullen met de ragout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten