Recept voor vier personen.
- een grote bloemkool
- 500 gram gehakt (naar eigen keuze runder- of half om half gehakt)
- Paneermeel, peper en zout of gehaktkruiden
- 4 à 5 plakken kaas
- Een ons ontbijtspek
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak de bloemkool schoon. Blad en stronk verwijderen en een kwartiertje in koud water met een beetje zout leggen. Daarna nog eens goed wassen/ afspoelen. Je maakt de bloemkool niet klein en op deze manier verwijder je eventueel ongedierte wat zich tussen de roosjes kan bevinden.
- Kook de bloemkool beetgaar en laat hem afkoelen
- Maak je gehakt klaar naar eigen smaak met wat peper en zout of gehaktkruiden en meng er eventueel wat paneermeel door.
- Leg de bloemkool in passende ovenschaal. Bekleed de bloemkool met een laag gehakt. Probeer de laag gelijkmatig te verdelen in verband met het garen.
- Dek het gehakt af met een laag jonge kaas
- Bedek de kaas met een laag ontbijtspek.
- Schuif de schaal in de oven, ongeveer 35 minuten op 180 graden
Serveren:
Je kunt dit heerlijke hoofdgerecht serveren met gebakken aardappeltjes, aardappelkroketjes of aardappelpuree, maar het combineert ook prima met rijst.Variatie:
● Je kunt in plaats van bloemkool deze schotel ook maken met broccoli.● In plaats van beleggen met jonge kaas en ontbijtspek kun je ook kiezen voor wat halve cherrytomaatjes en geraspte Parmezaanse kaas.
Bron:
© Mereltje, Tallsay Juli 2016
Geen opmerkingen:
Een reactie posten