Bloemkool gehaktschotel

Wat heb je nodig
Recept voor vier personen.
  • een grote bloemkool
  • 500 gram gehakt (naar eigen keuze runder- of half om half gehakt)
  • Paneermeel, peper en zout of gehaktkruiden
  • 4 à 5 plakken kaas
  • Een ons ontbijtspek

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de bloemkool schoon. Blad en stronk verwijderen en een kwartiertje in koud water met een beetje zout leggen. Daarna nog eens goed wassen/ afspoelen. Je maakt de bloemkool niet klein en op deze manier verwijder je eventueel ongedierte wat zich tussen de roosjes kan bevinden.
  • Kook de bloemkool beetgaar en laat hem afkoelen
  • Maak je gehakt klaar naar eigen smaak met wat peper en zout of gehaktkruiden en meng er eventueel wat paneermeel door.
  • Leg de bloemkool in passende ovenschaal. Bekleed de bloemkool met een laag gehakt. Probeer de laag gelijkmatig te verdelen in verband met het garen.
  • Dek het gehakt af met een laag jonge kaas
  • Bedek de kaas met een laag ontbijtspek.
  • Schuif de schaal in de oven, ongeveer 35 minuten op 180 graden

Serveren:

Je kunt dit heerlijke hoofdgerecht serveren met gebakken aardappeltjes, aardappelkroketjes of aardappelpuree, maar het combineert ook prima met rijst.

Variatie:

● Je kunt in plaats van bloemkool deze schotel ook maken met broccoli.
● In plaats van beleggen met jonge kaas en ontbijtspek kun je ook kiezen voor wat halve cherrytomaatjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Bron:
© Mereltje, Tallsay Juli 2016


Geen opmerkingen:

Een reactie posten