BROCCOLI BEER CHEESE SOUP


Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 minuten – Baktijd: 5 minuten – Kooktijd: 20 minuten
INGREDIËNTEN
½ gesnipperde ui
1 fijngehakt klein teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
25 cl warme kippen- of groentebouillon
10 cl pils
400 g broccoli, in roosjes
75 g geraspte cheddar
5 cl melk
croutons
olijfolie voor erbij
zout
peper uit de molen
BEREIDINGSWIJZE1. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur in de olijfolie. Voeg de bouillon, het bier en de broccoli toe. Breng aan de kook. Neem een paar broccoliroosjes uit de pan en houd ze apart om er de soep vlak voor het opdienen mee te garneren.
2. Draai het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg een deel van de geraspte cheddar toe (bewaar de rest om de soep te garneren), schenk de melk erbij en pureer alles met een staafmixer of in de keukenmachine of de blender tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep onmiddellijk met de achtergehouden broccoliroosjes en cheddar, de croutons en een straaltje olijfolie.

Dit recept is afkomstig uit: een Amerikaanse in Parijs van Carrie Solomon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten