KOUDE GROENTEN

Zoete sperzieboontjes




Ingrediënten
potje sperzieboontjes
blikje ananas
banaan
zoete appel
twee eetlepels magere kwark
1 afgestreken theelepel kerriepoeder

De boontjes goed afspoelen en uit laten lekken.
Appel schillen en in kleine partjes snijden
Banaan in plakjes snijden
Ananas uit het blikje halen en het sap nog even bewaren.
Doe de boontjes in een schaal en voeg het fruit toe.
Hussel het voorzichtig door elkaar.

Doe de kwark in een schaaltje en voeg een afgestreken theelepel kerrie toe.
Goed doorroeren.  Schenk dan voorzichtig naar behoefte het ananassap toe.
Proef even, voor het te zoet wordt. Is de dressing zoet naar jouw smaak, schenk hem dan over de salade. Voorzichtig omscheppen en klaar.




Zure komkommer


Ingrediënten

komkommer
1 rode ui
3 eetlepels azijn
1 eetlepel water
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout

De ui klein snijden en de komkommer in hele dunne schijfjes.
Samen in een kom doen en goed door elkaar husselen.
In een glazen potje of mengbeker de azijn, het water, suiker en zout goed mengen en over de komkommer schenken.
Dan nogmaals alles goed door elkaar husselen en minimaal een half uur laten staan.
Wil je hem pittig, voeg dan een madame Jeanette pepertje toe.
Snij hem in hele kleine stukje en hussel hem door de rest.

Was de peper en snij deze open zodat je de zaadjes kan verwijderen.

Ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten