DRONKEN GAMBA'S IN PITTIGE KNOFLOOK ROOMSAUS



INGREDIËNTEN
750 g gamba's gepeld en schoongemaakt
3 ansjovisfilets
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 ui, fijngesnipperd
1 el tomatenpuree
3 druppels citroensap
2 el cognac
125 ml witte wijn
125 ml kippenbouillon
Bekertje crème fraîche
1 el olijfolie
2 el bladpeterselie, gehakt
gedroogde oregano
1 chilipeper, fijngehakt
peper en zout
BEREIDING
Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ansjovisfilets toe en roer tot ze smelten.
Voeg de chilipeper ,de knoflook en het gesnipperde uitje toe en roerbak 1 tot 2 minuten.
tomatenpuree toevoegen.
Giet de wijn erbij.
Voeg de bouillon toe.
Laat op middelhoog vuur ongeveer 10 minuutjes laten pruttelen.
Crème fraîche erdoor.
Theelepeltje mosterd
Drupje worchestersaus
Drupje citroensap
Peper, zout
Proeven !!!
Kruid de gamba's met peper en zout. Bak ze op hoog vuur kort in olijfolie tot ze roze kleuren.
Voeg de cognac toe en flambeer.
Schep de gamba's door deze goddelijke saus en dien op in leuke kleine schaaltjes.
Lekker met wat stokbrood om in de saus te dopen, en een frisse salade.


Bron:
❤️

Geen opmerkingen:

Een reactie posten