HOLLANDS SATÉ PANNETJE MET SPERZIEBONEN

Dit recept heb ik gevonden op de site van Annemiek Verweij.
Het is een heerlijk gerecht en zo klaar!
Hoofdgerecht voor 2 personen — 35 minuten — geschikt om in te vriezen
Ingrediënten
  • 400 g krieltjes in de schil, schoon geboend en gehalveerd
  • 300 g sperziebonen, gewassen, puntjes eraf gesneden en gehalveerd
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 4 plakjes ontbijtspek, in smalle repen gesneden
  • 1 tl sambal manis
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 1 flinke el (ca. 25 gram) pindasaus,  ik heb een pot Calve pindasaus genomen (kun je bewaren)
  • 3 eieren
  • Olie om in te bakken
Bereiding
Verhit een hapjes- of koekenpan met wat olie en fruit de ui, knoflook, ontbijtspek en sambal op laag vuur, totdat de ui zacht is. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg de krieltjes, satésaus en 350 ml water toe. Roer goed door totdat de satésaus is opgelost en breng het water aan de kook. Zet het vuur iets lager, doe de deksel op de pan en smoor de krieltjes zachtjes gaar. Voeg na 6 minuten de sperziebonen toe en smoor mee.
Voeg indien nodig wat extra water aan de pan toe, als het vocht verdampt is en de aardappels en sperziebonen nog niet gaar zijn.
Bak in een andere koekenpan drie spiegeleieren en serveer deze bovenop het satépannetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten