Dit eenvoudige recept voor zelfgemaakt brood met tarwemeel is perfect voor iedereen die wil genieten van versgebakken brood met een zachte textuur en een heerlijke smaak.
Ingrediënten
500 g tarwemeel (type 405)
1/2 blokje verse gist of 1 zakje droge gist (7 g)
1/2 theelepel honing
330 ml warm water
1/2 theelepel zout
Een beetje witte peper (optioneel)
Extra bloem voor het werkblad
Bereidingswijze
Stap 1: Deeg maken
Doe het tarwemeel in een grote kom.
Verkruimel de verse gist erbovenop (of voeg de droge gist toe).
Voeg de honing, zout en witte peper toe.
Giet geleidelijk het warme water erbij en meng met de hand tot het deeg samenkomt.
Stap 2: Kneden
Breng het deeg over naar een met bloem bestoven werkblad.
Kneed het deeg stevig gedurende 8-10 minuten, totdat het glad en elastisch is.
Stap 3: Rijzen
Doe het deeg terug in de kom en dek af met een vochtige doek.
Laat het deeg 1 uur op een warme plek rusten, totdat het in volume is verdubbeld.
Stap 4: Brood vormen
Verdeel het gerezen deeg in vier gelijke delen.
Vorm elk deel tot een klein broodje en maak een inkeping bovenop met een scherp mes.
Stap 5: Bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de broodjes 20-25 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Stap 6: Serveren
Laat de broodjes iets afkoelen op en rooster voordat je ze serveert.
Lekker met boter, jam, kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten