maandag 13 januari 2025

Broodrecept: Super lekker en makkelijk! Krokant van buiten, zacht van binnen

 


Dit eenvoudige recept voor zelfgemaakt brood met tarwemeel is perfect voor iedereen die wil genieten van versgebakken brood met een zachte textuur en een heerlijke smaak.

Ingrediënten

  • 500 g tarwemeel (type 405)

  • 1/2 blokje verse gist of 1 zakje droge gist (7 g)

  • 1/2 theelepel honing

  • 330 ml warm water

  • 1/2 theelepel zout

  • Een beetje witte peper (optioneel)

  • Extra bloem voor het werkblad


Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

  1. Doe het tarwemeel in een grote kom.

  2. Verkruimel de verse gist erbovenop (of voeg de droge gist toe).

  3. Voeg de honing, zout en witte peper toe.

  4. Giet geleidelijk het warme water erbij en meng met de hand tot het deeg samenkomt.

Stap 2: Kneden

  1. Breng het deeg over naar een met bloem bestoven werkblad.

  2. Kneed het deeg stevig gedurende 8-10 minuten, totdat het glad en elastisch is.

Stap 3: Rijzen

  1. Doe het deeg terug in de kom en dek af met een vochtige doek.

  2. Laat het deeg 1 uur op een warme plek rusten, totdat het in volume is verdubbeld.

Stap 4: Brood vormen

  1. Verdeel het gerezen deeg in vier gelijke delen.

  2. Vorm elk deel tot een klein broodje en maak een inkeping bovenop met een scherp mes.

Stap 5: Bakken

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).

  2. Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Bak de broodjes 20-25 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 6: Serveren

Laat de broodjes iets afkoelen op en rooster voordat je ze serveert.
Lekker met boter, jam, kaas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten