zondag 10 november 2024



Ingrediënten

1 bloemkool, 500 g kastanje champignons, 3 teentjes knoflook, Olijfolie, Citroensap, Zout en peper, Verse tijm

 

Voorbereiding

Was de bloemkool, verdeel ze in roosjes en kook ze vijf minuten voor in water of stoom en giet ze af. Maak de champignons schoon en laat ze heel, hak de knoflook fijn. Bak in een grote pan de hele champignonkoppen tot ze iets slinken. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe en bak kort mee. Voeg de gehakte knoflook toe en laat alles ongeveer vijf minuten bruin worden. Breng op smaak met peper, zout en verse tijm. Garneer tot slot met een beetje olijfolie, citroensap en verse tijmblaadjes.

Suggesties voor serveren

Deze bloemkool champignon pan is een heerlijk bijgerecht bij gegrild vlees of vis, maar past ook prima als licht hoofdgerecht bij een groene salade of een krokant stokbroodje. Als je het wat steviger vindt, kun je de pan ook bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas of serveren met een romige saus. Voor een veganistische versie kun je een plantaardige yoghurtdip of humus als bijgerecht serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten