.
Ingrediënten
300 g kabeljauwfilet in blokjes
250 g zalmfilet in blokjes
100 g gepelde grijze garnalen
4 kleine wortelen
2 wit van prei
1 bouillonblokje (vis)
100 ml droge witte wijn
200 ml room
1 el vers gehakte peterselie
gemalen gruyère
Croma Bakken en Braden
Croma Vloeibaar
peper&grof zeezout uit de molen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Maak de groenten schoon.
Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen.
Fruit de wortelen en prei in een eetlepel gesmolten croma, kruid met pezo.
Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje.
Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn en saus een beetje is ingekookt/ingedikt.
Boter 4 individuele ovenschaaltjes in met croma vloeibaar .
Verdeel de blokjes kabeljauw, zalm en garnaaltjes over de ovenschaaltjes, giet er de groenten saus over, bestrooi met peterselie en marjolein.
Werk af met gemalen gruyère en zet 20 à 25 minuten in de oven.
Serveer met vers stokbrood of aardappel puree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten