DAUPHINOISE VAN AARDAPPELEN EN PASTINAAK


bijgerecht ( 8 personen)

Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen, schoongemaakt en in dunne plakjes
1 kg pastinaken, geschild en in dunne plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
circa 750 ml volle melk
200ml crème fraîche
125 gr gruyère ( stuk) geraspt.

Voorbereiden
Kan 1 dag van te voren.
Begin in elk geval minimaal 1 uur van te voren.
Breng in een hapjespan de aardappel, pastinaak, knoflook, melk en een snuf zout tegen de kook aan. Voeg als de aardappel en pastinaak niet helemaal bedekt zijn wat extra melk of water toe. Kook ze in 5-6 minuten gaar.
Schep de aardappel, pastinaak en knoflook met een schuimspaan uit de pan in ene lage ingevette ovenschaal. Roer de crème fraîche los met 100 ml van het kookvocht, de kaas en de peper naar smaak en schenk over de aardappel en pastinaak. Laat evt. afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.


Bereiden
Begin 30 min van tevoren. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bak de dauphinoise in circa 25 -30 minuten goudbruin.
Voorbereiden ongeveer circa 25 min/ oven circa 30 min.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten